تمپفا مرکز دیجیتال مارکتینگ

tempfa

تمپفا بهترین سایت دیجیتال مارکتینگ

  • ۰
  • ۰

قبل از بررسی مزایای ویپ و به تصویر کشیدن کاربردهای ویپ، اجازه دهید یک حقیقت انکار ناپذیر را برای شما بازگو نماییم. درجهان امروز با تغییرات اساسی روبرو هستیم. سیستم‌ها به یک تجربه بی‌‌درنگ تبدیل شده‌اند؛ ما با جریان بی‌رحمی از پیام‌ها و ارتباطات روبرو هستیم و همه چیز در حال دیجیتالی شدن است که سیستم‌های تلفنی هم از این قضیه مستثنی نیستند.

ویپ یا «Voice Over IP» انقلابی در صنعت مخابرات و ارتباطات ایجاد کرد. امکانات، مزایا و کاربرد ویپ به قدری است که مهاجرت از سیستم‌های آنالوگ سنتی به سمت استفاده از تکنولوژی voip اجتناب ناپذیر می‌کند.
اگر هنوز هم دلیل کافی برای استفاده از سیستم‌های ویپ نمی‌بینید به زودی مجبور به این کار خواهید شد، زیرا مخابرات هم از چندی پیش خطوط تلفنی سازمانی را فقط به صورت دیجیتال ارائه می‌دهد. در این مقاله سعی داریم شما را با مزایای ویپ و کاربرد آن‌ها آشنا کنیم.

مزایای سیستم ویپ

ویپ، یک فناوری نوین است و همانطور که انتظار می‌رود نسبت به سیستم تلفنی آنالوگ مزایای زیادی دارد. سیستم‌های تلفنی ویپ نسبت به مراکز تلفن سنتی پایدارتر هستند و انعطاف بالاتری دارند. همچنین فناوری ویپ می‌‌تواند در مواردی ارزان‌تر از سیستم تلفن دیجیتال و یا آنالوگ باشد. علیرغم این مزایا، سیستم‌های ویپ به عنوان یک فناوری نوین به دانش فنی برای طراحی مناسب سیستم احتیاج دارند.

1. کنفرانس تلفنی

در فناوری ویپ به سهولت می‌توان کنفرانس‌های تلفنی با تعداد زیادی از شرکت‌کننده ایجاد کرد. این مزیت به دلیل استفاده از فناوری «IP» است که باعث می‌شود بتوان به راحتی مکالمات را کپی کرد و به تمام شرکت‌کنندگان ارسال کرد.

2. قابلیت ارسال فکس 

با فناوری ویپ به راحتی می‌توان از طریق کامپیوتر فکس ارسال کنید. معمولاً یک نرم افزار ساده این کار را انجام می‌دهد و لازم نیست کاربران از دستگاه فکس استفاده کنند.

3. ساختار ساده و انعطاف‌پذیر 

ساختار یک شبکه ویپ بسیار ساده و منعطف است. به این ساختار معمولاً ساختار مسطح «Flat Architectre» می‌گویند. در این ساختار برعکس تلفن‌های سنتی لازم نیست تلفن از طریق سوئیچ‌های مختلف به مقصد متصل شود. بلکه تلفن‌ها مستقیماً به سرور کنترل کننده تماس «IP PBX» متصل می‌شوند.

4. ارزان‌ بودن تماس‌های راه دور 

در فناوری ویپ تماس‌های راه دور به شدت ارزان‌تر از تماس‌هایی هستند که از طریق مراکز تلفن سنتی برقرار می‌شود. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد، اما به اجمال می‌توان به ساده‌تر بودن فناوری ویپ، استفاده بهتر از ظرفیت شبکه و استفاده از یک شبکه برای دیتا و صوت اشاره کرد.
ساده‌تر بودن شبکه ویپ از روترها و سوئیچ های شبکه برای انتقال صوت استفاده می‌کند.
پیاده‌سازی تجهیزات ویپ و انجام تنظیمات آن‌ها به مراتب آسان‌تر از تنظیمات سوئیچ‌های مخابراتی است. علاوه‌بر این شبکه‌های دیتا نسبت به شبکه‌های مخابراتی ساده‌تر هستند.

5. امنیت بالا

یکی از مزایای مهم سیستم ویپ امنیت بالاتر آن نسبت به سیستم‌های مخابراتی آنالوگ است. در یک سیستم تلفنی آنالوگ معمولا با اتصال یک گوشی آنالوگ می‌توان به سادگی به شبکه وصل شد. اما در فناوری ویپ کاربران باید شناسایی شوند. همچنین مکالمات را می‌توان بر روی «VPN» ارسال کرد که باعث می‌شود مکالمات رمزگذاری شوند.

6. توسعه‌پذیری آسان

در یک سیستم ویپ به سادگی می‌توان داخلی‌های بیشتری تعریف کرد. همچنین می‌توان تعداد خطوط تلفن را با اضافه کردن گیت‌وی‌های ویپ به سادگی افزایش داد. اما در سیستم‌های تلفنی سنتی معمولاً ظرفیت شبکه از قبل مشخص است و افزایش دادن آن آسان نیست.

در واقع سیستم‌های مبتنی بر ویپ بسیار مقیاس‌پذیرند، حتی اگر پرسنل سازمان شما چند برابر شود نیازی به تغییر زیرساختی در آن نخواهد بود. که این امکان در ویپ هم باعث کاهش هزینه در سازمان‌های در حال رشد می‌شود و هم زمان توسعه را کاهش می‌دهد.

7. اتصال دفاتر مختلف 

در فناوری ویپ تنها کافی است یک ارتباط شبکه‌ای بین گوشی تلفن و سرور تلفنی وجود داشته باشد. مهم نیست این ارتباط از طریق اینترنت باشد و گوشی در سوی دیگری دنیا باشد و یا اینکه در اتاق سرور قرار گرفته باشد. در هر دو صورت کاربران یک شماره داخلی خواهند داشت و از امکانات واحد استفاده می‌کنند.

8. سهولت مانیتورینگ 

سهولت مانیتورینگ تماس‌ها و ردگیری مکالمات را باید به عنوان یک مزیت مهم ویپ ذکر کرد. در فناوری ویپ به سادگی می‌توان ریز مکالمات را ذخیره و مشاهده کرد و یا مکالمات را ضبط کرد. این موضوع از سهولت ترکیب کامپیوتر و سیستم ویپ ناشی می‌شود.

9. هزینه نصب و راه‌اندازی پایین‌

برای یک ارتباط ویپ کامپیوتر به کامپیوتر چیزی به غیر از یک اتصال اینترنتی و یک نرم‌افزار ویپ برای نصب و راه اندازی سیستم ویپ، لازم نیست. ارتباط تقریباً بدون هزینه اضافی ایجاد می‌شود، حتی مکالمه هم در چنین شرایطی تقریبا رایگان است.
با گرفتن اشتراک از شرکت‌های ارائه دهنده ویپ با هزینه مکالمه ناچیز می‌توان با همه شبکه‌های مخابراتی دیگر ارتباط داشت. راه‌اندازی یک پی بی ایکس خصوصی نیز نیاز به هزینه گزافی ندارد داشتن یک سرور معمولی کار را راه می‌اندازد. همچنین از آنجایی که مکالمه شما از طریق اینترنت انجام می‌شود، در نتیجه کسی نمی‌تواند نظارتی بر میزان مکالمه شما داشته باشد و فقط مالیات ناچیزی بابت سرویس اینترنت پرداخت می‌شود.

10. قابلیت جابه‌جایی سیستم

بر خلاف سیستم‌های قدیمی «PSTN» در ویپ فاصله و محل قرارگیری اهمیتی ندارد، تماس‌ها غالباً از طریق اینترنت انجام می‌شود در نتیجه فاصله فیزیکی ۱۰،۰۰۰ کیلومتری با فاصله ۱۰ کیلومتری تفاوت چندانی ندارد.
از طرفی با داشتن یک اکانت ویپ محدودیتی در محل فیزیکی شما وجود ندارد هر کجا که باشید با آن اکانت به شبکه ویپ وصل خواهید شد. همه ارتباط‌ها در ویپ غالباً از طریق اینترنت است. پس کابل کشی اضافی نخواهیم داشت. پس در نتیجه هزینه اضافی نداریم.

11. ویدئو کنفرانس 

ویپ با استفاده بهینه از پهنای باند می‌تواند یک سرویس کنفرانس تصویری با هزینه‌ای پایین را برای ما به ارمغان بیاورد، چیزی که با تجهیزاتی غیر ویپ هزینه نسبتاً بیشتری خواهد داشت.

استفاده از مزایای ویپ برای اتصال دفاتر ادارات

با داشتن یک مبدل ویپ یا یک «ATA» هر جا که بروید با یک تلفن عادی شما می‌توانید به شبکه ویپ مورد نظر البته با اکانت مربوطه وصل شوید. سرویس ویپ امکانات گسترده‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد. برعکس خطوط «PSTN» که فقط چند امکان ساده مثل صوت و فکس دارد، با ویپ تقریباً هرکاری که در آی‌تی قابل انجام است را می‌توان انجام داد.
از ارسال صدا و تصویر و پیام‌های صوتی و متنی گرفته تا ارسال فایل‌های کامپیوتری و به اشتراک گذاری صفحه دسکتاپ حتی در زمینه تلفن خانه‌های خصوصی سیستم‌های مبتنی بر ویپ امکانات و قابلیت‌های بیشماری دارند که قابل گسترش نیز می‌باشد.

در سیستم تلفنی سنتی هر دفتر یک شرکت یا سازمان دارای یک سیستم تلفنی جداست. کارمندان هر دفتر برای تماس به یکدیگر باید از خطوط تلفن و زیرساخت مخابرات استفاده کنند. این موضوع هزینه ارتباطات را بالا می‌برد. علاوه‌بر آن کارمندان مجبورند برای یک تماس ساده شماره‌های متعددی بگیرند. اما در این کاربرد ویپ، تمامی دفاتر از یک سیستم تلفنی استفاده می‌کنند و کارمندان هر دفتر برای تماس با یکدیگر فقط شماره داخلی می‌گیرند.

کاربردهای ویپ

فناوری ویپ، کاربردهای بسیاری در سیستم‌های مخابراتی امروزه دارد. از ویپ، برای انتقال خطوط تلفن، اتصال دفاتر به سیستم تلفنی یکدیگر، ایجاد مرکز نوین پشتیبانی مشترکین استفاده شده است. فناوری ویپ در این موارد باعث کاهش هزینه، افزایش امکانات و بهبود قابلیت اطمینان می‌شود. در ادامه برخی از کاربردهای ویپ را بررسی می‌کنیم.

کاربرد ویپ در انتقال خطوط تلفن

یکی از مهم‌ترین کاربردهای فناوری ویپ، انتقال خطوط تلفن بر روی اینترنت است. در این کاربرد تماس‌های تلفنی با استفاده از گیت‌وی‌های ویپ از یک سو به صورت بسته‌های دیتا در می‌آیند و در سوی دیگر دوباره بر روی خطوط تلفنی قرار می‌گیرند. با توجه به ارزان بودن و فراگیر بودن دسترسی به اینترنت، انتقال خطوط تلفن به سهولت انجام می‌گیرد و در هزینه‌ها به شدت صرفه جویی می‌شود.
ارسال تماس‌ها بر روی اینترنت در مبدا را اصطلاحاً اورجینیشن «Origination» می‌گویند. در مقصد (که ممکن است آنسوی دنیا باشد) تماس‌ها با عمل ترمینشن «Termination» دوباره به صورت مکالمات تلفنی در می‌آید. با توجه به صرفه جویی در هزینه‌ها، این کاربرد ویپ به شدت فراگیر شده است.

کاربردهای ویپ برای اپراتورهای تلفن‌های ثابت

اپراتورهای تلفن ثابت مانند شرکت مخابرات ایران می‌توانند از فناوری ویپ بهره بگیرند و به کاربران سرویس‌های ویپ بدهند. در این صورت کاربر دیگر نیازی به خرید خط تلفن از شرکت مخابرات ندارد.
بلکه از اتصال دسترسی به اینترنت خود «ADSL» و یا بیسیم هم برای مکالمات استفاده می‌کند و هم به برای اینترنت. به این نوع کاربرد فناوری ویپ اصطلاحاً شبکه نسل آتی «NGN» می‌گویند. البته ساختار شبکه «NGN» تفاوت‌هایی با سیستم ویپ درون سازمانی دارد، اما هر دو از کاربردهای ویپ محسوب می‌شوند.

کاربرد ویپ برای اپراتورهای تلفن همراه

اپراتورهای موبایل می‌توانند از فناوری ویپ بهره زیادی بگیرند. بهترین کاربرد ویپ برای اپراتورهای موبایل امکان ترکیب شبکه موبایل و تلفن ثابت «Fixed and Mobile Convergence – FMC» است که به این اپراتورها اجازه می‌دهد سرویس‌های یکسانی به کاربران موبایل و کاربران تلفن ثابت ارائه کنند. به عنوان مثال کاربر می‌تواند با تلفن ثابت اس ام اس ارسال کند و یا از موبایل خود برای دسترسی به صندوق پستی تلفن ثابت استفاده کنند.

امکان برقراری کنفرانس تصویری

در سیستم‌های آنالوگ فقط امکان کنفرانس صوتی وجود داشت ولی با استفاده از سیستم‌های مبتنی بر ویپ شما می‌توانید یک کنفرانس تصویری با کیفیت را نیز تجربه نمایید.

کاربرد ویپ در گسترش مراکز تلفن

در این کاربرد ویپ تعدادی از کاربران از سانترال‌های قدیمی استفاده می‌کنند و تعدادی از تلفن‌های ویپ بهره می‌گیرند. در این حالت امکانات کاربران آنالوگ محدودتر خواهد بود، اما از تجهیزات به نحو بهینه استفاده می‌شود و دور ریخته نمی‌شوند.
در این کاربرد سرورهای ویپ در کنار سانترال‌ها قرار می‌گیرند و به کاربران دارای تلفن ویپ سرویس می‌دهند. سانترال قدیمی نیز با گیت‌وی به سرور ویپ متصل می‌شود. هم سرور ویپ و هم سانترال در این حالت می‌توانند به عنوان مرکز تلفن اصلی استفاده شوند.

کاربرد ویپ برای ارتباط بین دفاتر مختلف

با بهره‌گیری از کاربرد‌ها و امکانات ویپ دیگر لازم نیست برای ارتباط با سایر دفاتر خود از خطوط شهری استفاده کنید و یا برای ارتباط با شخص مورد نظر خود چند دقیقه معطل شوید، شما می‌توانید همانند اشخاص داخل شعبه خود آن‌ها را مستقیم شماره‌گیری کنید.

در پایان...

نوین ویپ یکی از ارائه‌دهندگان سیستم voip است که راه‌حل حرفه‌ای و بهترین راهکارهای ویپ برای کنترل کیفی و مدیریت پرسنل را من جمله خدمات تلفن گویا بر پایه ویپ، همچون ارائه مراکز تلفن نرم افزاری و سخت افزاری را به سازمان‌ها ارائه می‌دهد. سامانه منحصر نوین ویپ، مناسب تمامی کسب و کارهایی است که به افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینه خود فکر می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید به وبسایت ما به آدرس novinvoip.com مراجعه و یا با شماره 91009291-021 تماس بگیرید تااز مشاوره‌ رایگان کارشناسان نوین ویپ بهره‌مند شوید و پاسخ تمامی سوالات خود را درباره سیستم‌های ویپ و تلفن گویا را دریافت کنید.

  • ۹۹/۰۵/۲۴
  • حسین انسانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی